Családterápia

Az egyén problémája soha nem csak az egyén problémája. Számos egyéni krízis a család működéséből fakad, ahol senki sem hibás, a következmény mégis az, hogy valaki szenved. A kérdés soha nem az, hogy ki a hibás, hanem hogy hogyan lehet változtatni?

A családi konfliktusokról

A legsúlyosabb konfliktusaink rendre azokkal vannak, akiket a legjobban szeretünk. Más családokban éppen az a nehézség, hogy nem szabad veszekedni, de még haragudni sem.

Sok esetben a látszólag egyéni problémák, szenvedélybetegségek, pszichoszomatikus betegségek mögött  a nehézkes családi kommunikáció áll. A családtagok folyamatosan kapcsolatban vannak egymással, ezáltal hatással vannak egymásra. Ha a családban elindul egy változás, az minden családtag életére hatással lesz.

Mikor érdemes családterápiára jönni?

Amikor nem szoros értelemben vett párkapcsolati problémáról van szó, szinte mindig. Ha az együtt élő családtagok hajlandók részvételükkel támogatni valakit, az mindig hatalmas erőforrás! Néhány példa, amikor hasznos a családterápia:

  • Egyéni krízis
  • Családi krízisek
  • Életközepi válság
  • Gyereket, gyereknevelést érintő kérdések
  • Szenvedélybetegség
  • Haláleset, gyász
  • Pszichoszomatikus betegség, Súlyos testi betegség
Hogyan zajlik egy ülés?

A családterápián két szakember van jelen. Ezeket az alkalmakat, kolléganőmmel közösen vezetjük, így mind a női, mind a férfi oldalt megjelenítjük.

Az ülések ülések általában 2-3 heti gyakorisággal, előre egyeztetett időpontban zajlanak. Az ülésekről általában hangfelvételt készítünk, amit szigorúan bizalmasan kezelünk. A felvétel készítése bevett gyakorlat családokkal folytatott munka esetén, mivel egyszerűen képtelenség olyan módon figyelni minden jelenlevőre, mint egy egyéni folyamat esetén.

Az elhangzottakat, valamint a felvételt teljes körű titoktartással kezeljük. Munkánk során magunkra kötelező erejűnek tekintjük a Magyar Családterápiás Egyesület Etikai kódexét.

Kolléganőmmel mindketten képzésben lévő családterapeuták vagyunk,  a Magyar Családterápiás Egyesület képzésében veszünk részt, így az előírásoknak megfelelően szupervízió mellett dolgozunk, vagyis munkánkról rendszeresen konzultálunk az egyesület oktatójával és szakmai stábjával.

Árak:
Az első találkozó díja: 22.000 Ft, a további alkalmak ára: 20.000 Ft.
Az ülések időtartama 80 perc.


Kontakt: