Csoportok

Induló csoport!

Őszi kezdéssel személyközpontú verbális csoportot indítunk Kovács Balázs pszichológussal.

 

Miért jó csoportba járni?

Életünk során általában csoportokban vagyunk, a munkahelyen, a családban, az iskolában. A csoportban létezésnek megvannak a maga szabályszerűségei, melyek hatnak ránk. Egy önismereti csoport biztonságos teret biztosít a kísérletezésre, megismerésre. Laboratóriumi helyzetben ismerhetjük meg, hogyan vagyunk emberi kapcsolatokban, hogyan működünk csoporthelyzetben, milyen szerepeket veszünk fel, hogyan hat ránk a csoport és hogyan hatunk másokra.

A személyközpontú csoportban a csoportvezető nem ad feladatot, nem irányít. Nagyon kevés a rögzített szabály, fogódzó. A résztvevők szabadon fejezik ki magukat, elsősorban szavakkal, miközben megtapasztalhatják a teljes szabadság, egyúttal a teljes felelősség élményét. Első kézből kaphatunk visszajelzést arról, hogyan látszunk, mit vált ki másokból mindaz, amit mondunk. Ez alatt a csoportvezető jelenlétével, figyelmével próbálja előlendíteni a csoportfolyamatot, miközben igyekszik felhívni a tagok figyelmét az egymás között megjelelő, átélt érzelmekre, viszonyulásokra.

A csoportban lehetőség van az őszinte és meghitt találkozásra, lehet ugyanakkor ütközni is. A tagok próbálnak elfogadó légkört teremteni egymás számára, ugyanakkor van tere a konfliktusoknak, indulatoknak is. Csoportban lenni néha izgalmas, máskor szorongató élmény. Nem cél a szórakoztatás, vagy, hogy mindig kellemes legyen a légkör. Törekszünk ugyanakkor arra, hogy mindig lehessen arról beszélni: hogyan vagyunk egymással?

A csoport kedd esténként, kéthetente 19:00-21:00 óra között találkozik. A csoport a harmadik találkozót követően zárttá, állandó összetételűvé válik és a csoportfolyamat végéig kéthetenként rendszeresen találkozik.

Árak:
Az alkalmak díja 4.000 Ft.
Az ülések hossza 120 perc.

Előzetes jelentkezés már lehetséges.

Szolgáltatásunk nem egészségügyi tevékenység, nem minősül pszichoterápiának.

Kontakt:

A levél elküldésével Ön hozzájárul, hogy adatait az oldal üzemeltetője kezelje és tárolja.