Csoportok

Ősszel indul: Önismereti csoport a bátorságról

Hogyan jelenik meg a bátorság a kapcsolatainkban? Hogyan tudunk bátran kapcsolatba kerülni egymással, mi, most, itt? Mit jelent a bátorság számodra egészen személyes szinten?

Ha foglalkoztatnak ezek a kérdések, talán ez a csoport éppen neked szól, hiszen itt olyanokkal találkozhatsz, akiket szintén megszólított ez a téma. A csoport célja nem az, hogy elméleti vitákat folytasson, a hangsúlyt sokkal inkább az élményszerű megtapasztalás kapja. Saját bőrünkön éljük át a kapcsolati helyzeteket, ahol kiállhatunk magunkért, szembehelyezkedhetünk, visszahúzódhatunk, vagy akár egészen meghitt módon összetalálkozhatunk egymással. Eközben védett helyzetben próbálhatjuk ki a kapcsolódás új módjait, amiket a hétköznapi életben talán sosem mertünk volna.

A bátorság, mint címszó inkább irányultságot ad a csoportnak, mint konkrét témát, az alkalmak menetét közösen alakítjuk ki. A csoportot őszi kezdéssel, Kovács Balázs pszichológussal indítjuk. A folyamat a személyközpontú pszichológia elveire épül.

A csoport minden héten kedd esténként, 19:20-21:20 óra között találkozik. Az első alkalmat 2018. szeptember 25-én, az utolsót 2019. január 29-én tartjuk, a harmadik találkozót követően a csoport zárttá, állandó összetételűvé válik. A csoport nem ülésezik: 2018. október 23-án, 2018. december 25-én és 2019. január 1-jén.

Helyszín: Thyris Pszichoterápiás Központ.

Az első találkozót megelőzően szeretnénk minden résztvevővel hatszemközt találkozni egy előzetes megbeszélésre.

Szolgáltatásunk nem egészségügyi tevékenység, nem minősül pszichoterápiának.

Árak:
Az alkalmak díja 4.000 Ft.
Az ülések hossza 120 perc.

Jelentkezés:
Kovács Balázs – Pszichológus
(20) 480-49-97
baliamg@gmail.com

Imre Gábor – Mentálhigiénés szakember
(70) 776-88-30
imre.jg@gmail.com

Facebook

Miért tartom a csoportot az önismeret eredményes formájának?

Életünk során általában csoportokban vagyunk, a munkahelyen, a családban, az iskolában és számos más helyen. A csoportban létezésnek megvannak a maga – sokszor ki nem mondott – szabályszerűségei, melyek hatnak a résztvevőkre, a történésekre, és alapjaiban befolyásolhatják az élményeinket. A személyközpontú csoport egyediségét az adja, hogy biztonságos teret biztosít a kísérletezésre, megismerésre, mivel egy önismeretre fókuszáló helyzetben ismerhetjük meg, hogyan vagyunk emberi kapcsolatainkban, hogyan működünk csoporthelyzetben, hogyan hat ránk a csoport és mi hogyan hatunk másokra.

A személyközpontú csoportban nem adunk feladatot, nem irányítunk, sokkal inkább jelenlétükkel, figyelmünkkel próbáljuk előlendíteni a csoportfolyamatot, esetenként saját élményünket megosztva az egymás között megjelenő, átélt érzelmekről, viszonyulásokról. Nagyon kevés a rögzített szabály, fogódzó. A résztvevők szabadon fejezik ki magukat, elsősorban szavakkal, miközben megtapasztalhatják a teljes szabadság, egyúttal a teljes felelősség élményét. Első kézből kaphatunk visszajelzést arról, hogyan látszunk, mit vált ki másokból mindaz, amit mondunk, teszünk, vagy csupán maga a puszta jelenlétünk.

A csoportban lehetőség van az őszinte és meghitt találkozásra, szabad tere van ugyanakkor az ütközéseknek is. A tagok jellemzően próbálnak elfogadó légkört teremteni egymás számára, de emellett ugyanúgy helyet kaphatnak a konfliktusok és az indulatok is. Csoportban lenni általában izgalmas, néha azonban szorongató élmény is lehet. Akár mi is történik, fontos törekvésünk, hogy mindig lehessen arról beszélni: hogyan vagyunk egymással az „itt és most”-ban.

Kontakt:

A levél elküldésével Ön hozzájárul, hogy adatait az oldal üzemeltetője kezelje és tárolja.